Your browser does not support JavaScript!

Prototyping

Wij realiseren samen met onze toeleveranciers prototypes om uw idee of ontwerp tastbaar te maken. Zo kan er in het begin van het ontwerptraject een prototype worden gemaakt om de functies te testen of het design te beoordelen. Ook kunnen we aan het einde van het ontwerptraject een prototype of het eerste product voor u verzorgen. Op die manier worden de laatste optimalisaties op een effectieve wijze doorgevoerd en bent u verzekerd van een probleemloos product.

Functioneel model

Een prototype is ideaal om het functionele ontwerp in de praktijk te testen. Werkt het zoals bedacht? Kloppen de functies? Is de bediening intuïtief? Het ontwerp kan zo in een vroeg stadium worden aangepast en geoptimaliseerd. Dit bespaart een hoop tijd en kosten in het verdere ontwerptraject.

afbeelding 1

Zichtmodel

De vormgeving van een product kan er digitaal prima uitzien maar in werkelijkheid anders overkomen dan verwacht. Een prototype als zichtmodel geeft dan vaak veel sneller inzicht in het design. Ook voorkomt het dat er achteraf dure aanpassingen moeten worden gedaan zoals wijzigingen aan matrijzen.

afbeelding 2

Eerste product

Het eerste product vraagt vaak nog wat extra aandacht. Bijvoorbeeld om het product nog wat verder te optimaliseren voor de productie. Daarnaast zijn er meestal nog vragen van de toeleverancier. Wij verzorgen daarom in de meeste gevallen de levering van het eerste product om u extra werk uit handen te nemen.

afbeelding 3