Your browser does not support JavaScript!

Ontwerpproces

Wij werken aan de hand van een gestructureerd ontwerpproces afgestemd op uw behoeften en wensen. Dit proces bestaat uit verschillende fases die we samen met u doorlopen en bespreken.

Strategie

Een succesvol ontwerp begint met de juiste strategie. Samen met u bepalen we wat belangrijk is voor uw product. Wij analyseren de functies en aan welke eisen en wensen het product moet voldoen. Op die manier weten wij wat we gaan ontwikkelen en u wat u van ons kunt verwachten.

afbeelding 1

Ideeën

Uw product heeft verschillende functies. Voor elke functie zijn meerdere ideeën te bedenken. Dit doen we aan de hand van schetsen of eenvoudige schematische weergaven. Door de verschillende ideeën samen te voegen ontstaan er meerdere concepten van uw product.

afbeelding 2

Concepten

De concepten werken wij uit in een schets of 3D model. Daarna beoordelen we de concepten aan de hand van de gestelde eisen en wensen. Als het nodig is met behulp van een 3D print of een digitale mechanische simulatie. Het beste concept wordt verder uitgewerkt.

afbeelding 3

Engineering

Het gekozen concept wordt verder ontwikkeld tot het eerste ontwerp. Hiervoor gebruiken we onze technische kennis en ervaring, onze geavanceerde 3D CAD software en ons netwerk van specialisten en leveranciers. Vanuit het eerste ontwerp kan een prototype worden vervaardigd.

afbeelding 4

Prototype

Op basis van het ontwerp wordt een prototype gebouwd. Samen met u testen we dit op functionaliteit, gebruik en uitstraling. De resultaten die hieruit komen worden gebruikt om het ontwerp verder te optimaliseren.

afbeelding 5

Productie

De 3D modellen van het ontwerp worden definitief uitgewerkt en de 2D tekeningen worden gemaakt. We overleggen met de leveranciers om te zorgen dat de eerste productie optimaal verloopt. Daarna volgt een evaluatie en voeren we indien nodig de laatste wijzigen door. Tot slot krijgt u van ons alle benodigde data voor een succesvolle start van uw serieproductie.

afbeelding 6