Wie we zijn

IBEX design & engineering is een industrieel ontwerpbureau in Rijssen. Het is in 2007 door mij (Arie ten Berge) gestart als eenmanszaak. Door de jaren heen heb ik mij breed georiënteerd en een uitgebreid netwerk van collega freelancers en toeleveranciers opgebouwd. Samen met hen kan ik veel slagkracht bieden qua capaciteit en specialistische kennis. Daardoor zijn we in staat projecten uit te voeren in de volledige breedte van ons vakgebied. Ook voor complexe vraagstukken kunt u bij ons terecht. Wij zijn daarom voor u het juiste aanspreekpunt op gebied van technische productontwikkeling.

Arie ten Berge

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door techniek. Daarnaast vind ik de esthetische kant van technische producten zeer interessant. Na mijn vwo-opleiding ben ik HBO Werktuigbouwkunde gaan studeren. Tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in Industriële Productontwikkeling. Naast het technisch ontwerp kan ik dus ook het design van het product bepalen. Ik ben voorstander van ‘form follows function’, dus geen vrijblijvende styling maar concreet en functioneel design dat praktisch goed uitvoerbaar is.

Ik ben afgestudeerd bij Koninklijke Auping B.V. en daarna 9 jaar in dienst geweest bij meerdere ingenieursbureaus. Daar heb ik meegewerkt aan uiteenlopende projecten. Daarnaast ben ik gedetacheerd geweest bij verschillende bedrijven. Ik heb daardoor ervaring in het ontwikkelen, vormgeven en produceren van zeer uiteenlopende technische producten.