Wie we zijn

IBEX design & engineering is een industrieel ontwerpbureau, gespecialiseerd in technische productontwikkeling. Het is in 2007 door Arie ten Berge gestart als eenmanszaak. Door de jaren heen hebben we ons breed georiënteerd en daarnaast een uitgebreid netwerk van collega freelancers en toeleveranciers opgebouwd. Samen met hen kunnen we veel slagkracht bieden qua capaciteit en specialistische kennis. Daardoor zijn we in staat projecten uit te voeren in de volledige breedte van ons vakgebied. Ook voor complexe vraagstukken kunt u bij ons terecht. Zoekt u het juiste aanspreekpunt op gebied van technische productontwikkeling? Dan staan we graag voor u klaar!

Arie ten Berge

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door techniek. Daarnaast vind ik de esthetische kant van technische producten zeer interessant. Na mijn vwo-opleiding ben ik HBO Werktuigbouwkunde gaan studeren. Tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in Industriële Productontwikkeling. Ik ben zowel constructeur als designer en kan dus het technisch ontwerp en het design van uw product bepalen. Ik ben voorstander van ‘form follows function’, dus geen vrijblijvende styling maar concreet en functioneel design dat praktisch goed uitvoerbaar is.

Ik ben afgestudeerd bij Koninklijke Auping B.V. en daarna 9 jaar in dienst geweest bij meerdere ingenieursbureaus. Daar heb ik meegewerkt aan uiteenlopende projecten. Daarnaast ben ik gedetacheerd geweest bij verschillende bedrijven. Daardoor heb ik ervaring in het ontwikkelen, vormgeven en produceren van zeer uiteenlopende technische producten.

Arie ten Berge