Wie we zijn

IBEX design & engineering is een industrieel ontwerpbureau gevestigd in Rijssen. Het is in 2007 door mij (Arie ten Berge) gestart als eenmanszaak. Door de jaren heen hebben we ons breed georiënteerd en beschikken daardoor over een groot netwerk van collega freelancers en toeleveranciers. Samen met hen kunnen we veel slagkracht bieden qua capaciteit en specialistische kennis. Wij zijn in staat grotere projecten uit te voeren en daarnaast zien we complexe vraagstukken als uitdaging. Wij zijn voor u het juiste aanspreekpunt op gebied van productontwikkeling.

Arie ten Berge

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door techniek. Daarnaast vind ik de esthetische kant van technische producten zeer interessant. Dat heeft mij ertoe gezet om na mijn VWO-opleiding HBO Werktuigbouwkunde te gaan studeren. Tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in Industriële Productontwikkeling. Naast het technisch ontwerp kan ik dus ook het design van het product bepalen. Ik ben een voorstander van ‘form follows function’, dus geen vrijblijvende styling maar concreet en praktisch design dat praktisch goed uitvoerbaar is.

Ik ben afgestudeerd bij Koninklijke Auping B.V. en daarna 9 jaar in dienst geweest bij meerdere ingenieursbureaus. Daar heb ik meegewerkt aan uiteenlopende projecten. Daarnaast ben ik gedetacheerd geweest bij verschillende bedrijven. Ik heb daardoor brede ervaring opgedaan in de ontwikkeling en productie van diverse producten, zowel op het gebied van techniek als design.