Your browser does not support JavaScript!

Engineering

Wij creëren innovatieve oplossingen voor technisch ideeën en daarnaast optimaliseren we bestaande producten. We bedenken verschillende concepten, kiezen hieruit de beste en werken deze uit tot een compleet ontwerp. Wij gebruiken onder andere mechanische analyse om het ontwerp constructief te optimaliseren. Bestaande producten kunnen wij digitaliseren door reverse engineering toe te passen. Desgewenst optimaliseren wij ze op bijvoorbeeld constructie, kostprijs of gebruiksgemak. Ook kunnen wij producten standaardiseren wat kostprijsbesparing en andere voordelen oplevert. Onze ontwerpen zijn doordacht dus eenvoudig te realiseren en te gebruiken.

Conceptontwerp

Een goed concept is de juiste combinatie van verschillende deeloplossingen. We creëren ze door methodisch te ontwerpen. Het resultaat is een aantal concepten dat optimaal beantwoordt aan uw oorspronkelijk idee. Aan de hand van productstrategie en analyses maken wij voor u de beste conceptkeuze.

afbeelding 1

Engineering

Wij vertalen uw idee of concept naar een ontwerp dat volledig gereed is voor productie. Dit doen we met behulp van 3D CAD software. We werken het concept uit tot een gedetailleerd ontwerp waarin materialen, productiemethoden en assemblage zijn vastgelegd. Aan de hand van de gestelde eisen zorgen we voor een haalbare oplossing met een optimale balans tussen functionaliteit, maakbaarheid en kostprijs.

afbeelding 2

Mechaninsche analyse

Een technisch product is pas geslaagd als het sterk en stabiel is zonder te veel materiaalgebruik. Het is de uitdaging om hierin de juiste balans te vinden. Wij gebruiken hiervoor 3D simulatie software. Dit heeft het voordeel dat uw product al tijdens het ontwerptraject op mechanische eigenschappen kan worden berekend. Dat scheelt ontwikkelingstijd, extra prototypes en extra kosten. Een bestaand product of ontwerp kan uiteraard ook gevalideerd worden op de mechanische eigenschappen en verder worden verbeterd.

afbeelding 3

Reverse engineering

Wilt u een bestaand product verbeteren of omzetten naar een parametrisch 3D model of 2D tekening? Wij kunnen uw product digitaliseren, optimaliseren en verbeteren. U heeft daardoor de mogelijkheid uw bestaande product een extra dimensie geven. Bijvoorbeeld door productoptimalisatie of kostprijsreductie.

afbeelding 4

Productoptimalisatie

Een bestaand product kan altijd worden verbeterd. Wilt u bijvoorbeeld een kostprijsreductie of verbetering van het gebruiksgemak? Wij analyseren uw product en optimaliseren het aan de hand van de door u gestelde eisen en wensen. Als wij extra kansen zien om uw product te verbeteren zullen we dat uiteraard met u delen.

afbeelding 5

Standaardisatie

Heeft u een breed scala aan productvarianten en wilt u dit terugbrengen? Wij kunnen uw leveringsprogramma standaardiseren. Dit doen we door uw producten te analyseren op onder andere functionaliteit en gebruik. Door bijvoorbeeld uw producten modulair op te bouwen met standaard componenten kunt u nog steeds veel varianten leveren. Het aantal componenten wordt gereduceerd, u heeft meer overzicht en de kosten gaan omlaag.

afbeelding 6